.

7 Tips voor het kopen van een nieuwe relaxfauteuil

Blog

7 Tips voor het kopen van een nieuwe relaxfauteuil

Ben je op zoek naar een comfortabele stoel? Of je nu gaat verhuizen, je woonkamer een make-over geeft of je huidige stoel wilt vervangen, je verdient een eigen relaxplek in huis. Maar welke stoel past nu het beste bij jou? Wij geven je graag wat tips voor de aanschaf van een nieuwe relaxstoel.

7 Tips voor als je een nieuwe relaxfauteuil koopt

Tip 1 – Ga voor je eigen stijl

Even ontspannen in je eigen woonkamer. Op een relaxfauteuil doe je dat op je eigen manier. Relaxstoelen zijn er namelijk in verschillende stijlen. Uitgevoerd in stof of leer en natuurlijk in je favoriete kleur. Je hebt vast wel een idee hoe jouw ideale stoel eruitziet. Heb jij een modern of juist een klassiek interieur? Wat je woonstijl ook is, maak van je relaxstoel het stralende middelpunt in huis.

 

Tip 2 – Elektrisch of handverstelbaar

Het verschil tussen een fauteuil en een relaxfauteuil? Op beide stoelen zit je comfortabel, op een relaxfauteuil kom je volledig tot rust. En je maakt het jezelf met een relaxfauteuil vooral ook gemakkelijk. Bij de handverstelbare relaxfauteuil bedien je de voetensteun en rugleuning al eenvoudig en snel. Laat staan als je voor de elektrische variant kiest. Met één druk op de knop bezorg je jezelf het optimale zitcomfort.

 

Tip 3 – Geef er een draai aan

Dat staat goed, een mooie relaxstoel op een vaste, stevige poot. Maar wist je dat ook een draaifauteuil voor een stabiele basis van jouw luxe stoel zorgt? Bovendien zit je op een draaiende relaxfauteuil een stuk actiever. De stoel beweegt met je mee en ondersteunt je in elke houding. En behalve dat je dankzij de draaifunctie extra comfortabel zit, heb je in je woonkamer veel meer binnen handbereik. 

 

 

Tip 4 – Creëer je eigen comfort

Je bepaalt zelf hoe comfortabel je er straks bij zit. En waar het design van relaxstoelen vaak al ergonomisch is, match je jouw stoel tot in detail met je ideale zithouding. Past een stevige zitting meer bij jou of zak je liever weg op een zachte stoel? Welke stoel het ook wordt, zorg ervoor dat je er heerlijk op weg kunt dromen bij het lezen van je boek. Of dat je op de stoel kunt genieten van een welverdiend middagdutje.

 

Tip 5 – Kies de juiste afmetingen

Relaxfauteuils zijn er in veel verschillende afmetingen. Zo kun je variëren in de zithoogte, de diepte en breedte van het zitkussen en de lengte van de rugleuning. Afhankelijk van je lengte en lichaamsbouw, adviseren we je een relaxstoel in maat small, medium of large. Zo is Relaxstoel Dex verkrijgbaar in alle drie de maten. Met een gaslift verstel je de stoel heel eenvoudig in hoogte.

 

Tip 6 -  Geniet van veel functies

Bij relaxstoelen gaan schoonheid en functionaliteit perfect samen. Met jouw relaxstoel profiteer je in ieder geval van verschillende functies, zoals de handige sta-op-functie bij Relaxfauteuil Marvin. Je zet de stoel bijvoorbeeld in de actieve zitstand om de krant te lezen of televisie te kijken. Ga je voor wat meer ontspanning, dan is de relaxstand ideaal. En als je echt volledig wilt ontspannen, leg je de rugleuning gewoon helemaal plat.  

 

Tip 7 – Vergeet het proefzitten niet

Al bereid je alles nog zo goed voor, je weet pas echt zeker welke relaxfauteuil het beste bij je past als je gaat proefzitten. We adviseren dan ook om verschillende relaxstoelen uit te testen in de winkel. Probeer verschillende zithoudingen en zet de stoelen in verschillende standen. En kijk kritisch naar de afmetingen van het zitvlak en de rugleuning. Zo laat je niets aan het toeval over en is jouw ideale relaxfauteuil waarschijnlijk weer een stapje dichterbij. 

 

Wil je een nieuwe relaxfauteuil kopen? Gebruik de hierboven beschreven tips bij het samenstellen van je wensenlijstje. En je bent natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Baarle - Nassau. Onze zitspecialisten geven je een advies op maat.


Wij zijn van zondag 6 augustus tot en met dinsdag 22 augustus gesloten in verband met vakantie!